Un teren de sport din suprafață modulară de ultimă generație a fost realizat de către Les Connaisseurs la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Sibiu. Au fost de asemenea furnizate și instalate dotări sportive pentru handbal și baschet.

Modelul de suprafață modulară de ultimă generație instalat în curtea liceului sibian este un produs revoluționar, lansat pe piața în acest an și instalat pentru prima oară în România, care oferă un confort și o protecție sporită pentru practicanții sportului.

Acest tip de suprafață modulară este considerată cea mai sigură suprafață de joc pentru terenuri în aer liber minimizând riscurile de zgâriere si furnizând un grad înalt de protecție la impact.

O caracteristică importantă a suprafețelor sintetice modulare de acest tip o constituie sistemele patentate de toleranță laterală și de transfer dinamic al forței, care reduce la minimum riscul unor accidentări grave, protejând pe timp îndelungat articulațiile sportivilor în cazul mișcărilor laterale (schimbări de direcție) și vertical (sărituri).

Suprafața este realizată din materiale rezistente la intemperiile vremii (raze UV, diferențe de temperature, precipitații), având un cost de mentenanță apropiat de zero și o durată de viață îndelungată (peste 15 ani fără lucrări majore de întreținere, cu excepția intervențiilor factorului uman – vandalism). 

Acesta este primul proiect de dezvoltare a infrastructurii sportive în aer liber din școlile și liceele sibiene, care vine într-un moment critic, în care exercițiile fizice și mișcarea în aer liber sunt extrem de importante, în contextul pandemiei de Covid-19.

Lucrarea, finanțată din bugetul local, a presupus betonarea platformei suport, achiziția și montarea suprafeței sintetice modulare de joc, împrejmuirea terenului, precum și achiziția dotărilor: două porți pentru handbal/minifotbal și patru sisteme pentru baschet, reglabile pe înălțime. În total investiția s-a ridicat la 565.000 de lei.

Terenul de sport multifuncțional include:

  • un teren de handbal cu dimensiuni oficiale de joc
  • un teren de minifotbal
  • două terenuri de baschet de dimensiuni mici, atât pentru jocul 5 la 5, cât și pentru jocul 3 la 3, la un singur panou

Vezi aici alte exemple de terenuri de sport realizate de către Les Connaisseurs.

Fii la curent cu noutățile Les Connaisseurs!

Te așteptăm cu un like pe pagina noastră de Facebook.

Solicită o ofertă pentru un proiect asemănător.